Brusedør

Sådan rengør din brusedør uden at få ridser i glasset

Det kan være utroligt flot med en brusedør i glas på badeværelset. Den store fordel ved brusedøren- eller væggen i glas er nemlig, at man får et langt lysere rum, ligesom det også givet rummet mere rummelighed og elegance. Det flotteste resultat ser man dog kun, hvis glasbrusedøren er ren og pæn. En brusevæg, hvor glasset er fedtet eller forkalket, tager desværre en hel del af fornøjelsen men heldigvis er det noget du kan gøre noget ved. Her får du en række tips til, hvordan du klarer rengøringen af dine brusevægge så glasset fremstår uden fedtpletter og ridser.

Husk på dette, når du skal rengøre din brusedør i glas

Der er et par ting, som kan gøre rengøringen en hel del lettere. Hvis du følger denne procedure, vil du få en flot og ren glasvæg i sidste ende:

  • Tør først din brusedør i glas godt af med en blød klud eller et håndklæde
  • Lav derefter en spand med meget varmt vand og et meget blidt rengøringsmiddel
  • Skrub nu glaspladen med en blød klud, der ikke kan ridse glasset. Tjek gerne, om der er kommet sandkorn eller lignende ind i kluden, da dette ofte er årsagen til at de små ridser opstår
  • Sørg for din brusevæg er helt tør for at undgå kalk

Selvom disse trin er meget vigtige, er der en ting, som kan gøre, at du slet ikke skal igennem rengøringsprocessen. Hvis du får lavet en daglig rutine, hvor du sørger for at fjerne det værste vand, slipper du nemlig for de forkalkninger, der kan se så grimme ud på brusedøren i glas. Her skal du først sørge for at anskaffe din en svaber, der kan få det værste vand væk fra glaspladen. Derefter skal du finde en meget blød klud, som ikke har nogle kantede overflader. Med denne tørrer du resten af det vand, der er på glaspladen væk. På den måde slipper du lettest for snavs på glaspladen.

Leder du efter en ny brusedør i glas så se her