Diskret gulvafløb gulvrist

Vælg nu det rigtige gulvafløb til din bolig

De danske gulvafløb er kommet i danskernes søgelys, når det kommer til indretning af bolig og badeværelse. I forhold til de gamle løsninger, der virkede klodsede og grimme, har de nye langt mere stil, ligesom de også er meget funktionsdygtige. Derfor køber mange danskere de nye danske gulvafløb, men det betyder også, at der er en række valg, der skal træffes. Hvis du skal til at have skiftet en afløbsrist, kan det være rart at vide på forhånd, hvad du skal være opmærksom på, så gulvafløbet skaber det bedste aftryk på din bolig. Her får du gode råd til, hvad du skal vide, inden du finder den gulvrist, der skal pynte i dit badeværelse.

Det skal du vide, inden du vælger dit gulvafløb

Der er som sagt flere ting, som man skal forholde sig til, når man vælger den afløbsløsning, man vil have i badeværelsesgulvet. Specielt når der er tale om en afløbsrist, der er placeret i brusekabinen, kan der være mange valg at træffe. Man skal for eksempel tænke over:

  • om det enkelte gulvafløb skal være i hjørnet eller langs med væggen
  • hvorvidt det skal integreres med gulvets fliser eller ikke
  • hvilken form for rist, man gerne vil bruge i brusekabinen

Kigger man først og fremmest på, hvorvidt man vil vælge et linjeafløb eller hjørneafløb, kan det afhænge meget af den brusekabine, hvor afløbet skal bygges. Man plejer typisk at sige, at hjørneafløb passer bedst til trekantede brusekabiner eller brusekabiner, der har en rundt brusevæg udenom. Linjeafløb er bedre til de kvadratiske brusekabiner, hvor der er meget plads at bevæge sig på.

Dernæst skal man også finde ud af, om din afløbsrist skal integreres i gulvet, eller om den skal stå for sig selv. Hvis man vil, kan man nemlig gøre sådan, at risten er i samme materiale som fliserne, hvorved man slet ikke kan se det gulvafløb, der bliver bygget på badeværelset.

Se på